Tuesday, October 27, 2009

Perangai Anakku Kini Berubah

perangai ikhmal dah berubah sejak menjak ni..terlalu manja nak kita belai jer....tido pun dah berubah dulu suka tido dalam buaian tapi sekarang langsung dia tak nak tdo dlmnye.....nak tdo kena tepuk2 n dodoikannye sambil2 minum susu...agaknye ikhmal rindu dengan nenen mama yer sayang maaf kan mama sayang susu mama tak kuar lagi dah...maaf mama yer..seronok jer bila baca blog org lain yg masih bagi susu ibu kat anak2nye terasa amat lah bersalah kat ikhmal..ala cian anak mama ..mama dah mkn ubat pun masih tak kuar lagi sayang...takpe yer sayang janji anak mama minum susu formula yer...kl nak ikutkan mama memang nak susukan ikhmal sepenuh nye tapi apakan daya mama sayang...susu terlebih dahulu kering dlm badan mama ni...ya allah sedihnye......mama tahu ikhmal nak susu mama kan sbb ikhmal tgk jer kat abg sepupu ikhmal bila menyusu kat mama diaorg..huuuuuuuuuuuuu...sedihnye.....mama harap ikhmal faham yer sayang..heeee.. apalah mama ni ikhmal kecil lagi mana lah dia nak faham..heeeee...tapi perangai anak mama memang dah berubah sekarang ni...pipimu yang tembam pun dah tak setembam dahulu dah...nak kata ikhmal tak mkn ikhmal makan banyak...nak kata ikhmal tak minum susu tak jg..ikhmal kuat jg susu...mungkin mama kurangkan kuantiti susu bila buat susu utk ikhmal,.....mungkin ker?????????aduh entahlah....mungkin ker ikhmal deman ari tu terus susut badan nye..entah lah.....apa2pun ikhmal anak yang baik utk mama...sayang sangat kat anak mama ni..muah...i love u sayang.......

Tuesday, October 20, 2009

Ikhmal dah dapat Walker

ikhmal dapat walker..ye.ye.ye..ni papa n mama beli kan untuk sayang untuk belajar berjalan yer cayang...cepat2 jalan yer...walker ni ada kebaikan dan ada keburukannye...ikhmal naik bila ada pengawasan dari kami...kegunaanye untuk bagi ikhmal mkn senang sikit ..keburukannye pl ikhmal ari tu dah nak merangkak dah bila dpt walker dah tak ingat nak merangkak......tu yg kadang2 tak bagi dia naik..kadang 2 jer....apa2 pun anak mama memang comel......n pandai berlari......jom layan gambarnya
.......
>>>>>>>>>.
>>>>>>>>>>>>>.
mama air liur ikhmal lah....heeeee..gatal gusi nak tumbuh gigi

Ikhmal Yang Suka Cakap...

video

IkHmal deman batuk n selsema

ciannye anak mama...deman batuk n selsema...baru perasan anak mama dah tumbuh gigi...patulah deman..tapii keadaan nye teruk bila malam..cian jer...tak dpat tdo..disbbkan batuk ...sabar yer sayang..sok-sok nanti ikhmal baik yer....anak mama kena kuat tau..muah..masa ni badan ikhmal tak panas sangat...ambil petang..bila lepas kul 7 lebih badannye panas sangat...cian sangat...bawa g doktor mutiara ikhmal kena ambil oksigen...cian sangat ..tak sampai hati nak tgk waktu tu..sbbnye doc ckp ikhmal kena nangis kl tak ubat tu tak meresap kat tekak dia..ala nak bagi lendir cair...lepas tu doc bagi ikhmal ubat...n ikhmal batuk terus kuar lendirnye berketul patutlah anak mama batuk cam org dah besar upa-upanye lendir ketul besar lah jg..cian anak mama sabar yer sayang.....mlm td pl lepas balik dr klinik dlm kereta ikhmal tdo..sampai jer umh letak ikhmal kat atas katil...satu jam jer dia tdo lena..lepas tu dia bangun n bangun lagi sampai ke pagi ni....mama mengantuk lagi sayang....doc bagi mama mc tapi mama dtg jg keja...nak buat camana takut puya pasal..heeeeee...doakan ikhmal sihat yer kekawan....
muka ikhmal tak sihat...ala ciannye hingus pun ada tu

Balik Kampung Lagi

yeyeye....ari sabtu cuti ..bestnye.......rasanya dah 2 minggu tak balik kampung...terasa lama dah...papa ada jer g kursus ..ni pun terpaksa balik ari sabtu ikutkan hari jumaat dah balik lepas balik keja...papa pl ada keja kena ambil video pl....baliklah petang ari sabtu ari tu......ikhmal dah suka naik kereta suka jalan-jalan dah pandai dah anak mama ni....tak banyak ambil gambar lah sayang kwn papa ada dia tumpang..malu pl mama nak poyo2 ambil gambar..heeee..anak mama masa ni dah mula nak deman dah ni....batuk...mama sayang sangat kat ikhmal..muah...jom layan gambar ikhmal...
>>>>>>>>>>.
>>>>>>>>>>>..
poyo-poyo jer..heee

Friday, October 16, 2009

pertama kali aku masuk conters ni...aku suka tgk gambar ni sbbnye aku rasa anak aku hensem sangat haaaaa..puji anak sendiri...harap-harap ikhmal ada rezeki..amin Kategori A Nama: Noor Ikhmal Bin Noor Affendi Umur: 6 Bulan Cara Penyertaan Pertandingan dibahagikan kepada Kategori A (Boys) dan Kategori B (Girls) Pertandingan dibahagikan kepada dua fasa: Fasa 1: 23 September 2009 – 15 Oktober 2009 - Semua peserta submit gambar Si Comel Berbaju Raya. Fasa 2: 16 Oktober 2009 – 31 Oktober 2009 - Top Ten akan dipilih. Pemenang akan dipilih berdasarkan undian. Syarat Penyertaan Jadi Follower BabyIbu dan add BabyIbu dalam bloglist anda Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini Membuat entri mengenai contest ini diblog anda Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda berbaju raya (berbaju raya = baju kurung/baju melayu) Sila nyatakan nama si comel dan umurnya Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke BabyIbu dan semua sponsor (no link back will be disqualified) Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini. Klik sini untuk Q &A Hadiah Bagi Kategori A: Hadiah Pertama -Casual Meg daripada Gin & Jacqie -Necklace by S daripada Sherry -120 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online -RM30 Gift Card daripada leanalittleshop Hadiah Kedua -Reversible gemstone ring imported from US daripada TH -RM10 Gift Card daripada leanalittleshop -80 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online Hadiah Ketiga -Eyeko: Silver shopper (imported from UK) daripada Mia -RM10 Gift Card daripada leanalittleshop -40 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online Bagi Kategori B: Hadiah Pertama -Colorful Sally daripada Gin & Jacqie -Pretty Birdie Earrings daripada Niko -120 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online -RM30 Gift Card daripada leanalittleshop Hadiah Kedua -Reversible gemstone ring imported from US daripada TH -RM10 Gift Card daripada leanalittleshop -80 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online Hadiah Ketiga -Eyeko badges and postcard set (imported from UK) daripada Mia -RM10 Gift Card daripada leanalittleshop -40 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online Hadiah Misteri Terdapat hadiah misteri khas untuk referrer terbanyak sepanjang tempoh contest (diadili guna Google Analytics)..more info Sebarang pertanyaan boleh tinggalkan di ruangan komen..so mehla ramai-ramai sertai..

Wednesday, October 14, 2009

genap anakku 6 bulan

hari ni genap ikhmal 6 bulan..ya allah dah besar dah anakku....rasa cam semlm jer mama lahirkan ikhmal..semlm bawa ikhmal g chek up g klinik ikhmal kena suntik 6 bln...masa jarum cucuk peha ikhmal nangis sekejap jer lepas jarum ditarik dia diam..berat anak mama tak naik banyak 7.15 jer tingginye 69.5 ukuran lilitan kepalanye 42.....alhamdulillah....anak mama semakin bijak n manja..muah mama sayang ikhmal...nanti mama updatekan gambar ikhmal ok....tunggggggggggggguuuuu...

Monday, October 12, 2009

ikhmal 5 Bln 4 minggu

nak ceta...ikhmal sekarang semakin lincah n semakin lazak...penat kadang-kadang melayannye..he..apa-apa pun 2..ikhmal tetap mama sayang walaupun mama penat...ikhmal sekarang dah pandai apa yer mari kit asaksikan senarainye.... 1. dah pandai meniarap bln depan mesti dah pandai merangkak sebabnye suka angkat buntutnye.....hee 2.dah move ke depan abis lantai dia mopnye....haaa 3.pegang botol dari 4 buln lebih dia dah pandai cume tak kuat jer..tapi sekarang pegang tu pegang tapi agak malas sikit ...tahu ada org suapkan 4.dah pandai masukkan puting botol kat mulut dia 5.dah kenal sape mama dia n papanye 6.bila org panggil ikhmal toleh..n senyum..muah syg ikhmal 7.suka nangis kl lambat buat susu 8.dah pandai bila kita ambil barang nye dia akan nangis atau dia menjerit..haaaaaaaa..ni yg kelakar papanye suka sakat anknye..hee 9.berat ikhmal masa g klinik ari tu dah 7 kg masa 4 bln 10.semakin bijak... 11.suka masukkan apa2 yg ikhmal pegang ke dlm mullutnye 12.tahu barang mainan dia..... 13.suka menjerit n suka bercakap... 14.tido dah 90 darjah.....mama tdo selalu tak lena sbbkan takut ikhmal jatuh ada katil ikhmal tapi tak guna heeee.... sbbnye mama taknak ikhmal tdo kat tempat lain mama..nak peluk ikhmal 15.suka angkat kaki masa mkn....nenek ikhmal kata nak adik..heeeeee..lama lagilah mak.sebenar banyak lagi perangainye lain bila dah meningkat besar ni....mama dokan ikhmal berjaya dlm hidup ikhmal yer..n jd anak yang baik n soleh..amin....muah...